top of page

Vogelwering

Vogelwering omvat maatregelen om te voorkomen dat vogels zich nestelen of schade aanrichten op of rondom het dak, waardoor de integriteit van de dakbedekking behouden blijft en mogelijke overlast wordt verminderd.

Vogelwering

Dakpreventie van de Steen biedt effectieve oplossingen voor vogelwering op uw dak. Ons ervaren team installeert deskundig verschillende vogelweringssystemen om te voorkomen dat vogels nestelen of schade aanrichten op uw dak. Van netten tot spikes, wij bieden maatwerkoplossingen die uw dak beschermen zonder de esthetiek van uw gebouw te verstoren. Vertrouw op onze expertise voor een duurzame oplossing tegen vogeloverlast en behoud de integriteit van uw dak.

Waarom uw vogelwering laten plaatsen / vervangen / repareren door Dakpreventie van der Steen

Dakpreventie van der steen | Dakdekker | Dakreperatie

Ervaren dakdekkers

Door onze jarenlange ervaring zijn wij op het gebied van dakwerkzaamheden uitgegroeid tot ‘ervaren dakdekkers’.

Dakpreventie van der steen | Dakdekker | Dakreperatie

Klantgerichte service

De klant staat bij ons altijd centraal. Daarom streven we naar 100% klanttevredenheid.

Dakpreventie van der steen | Dakdekker | Dakreperatie

Kwaliteit gegarandeerd

Door onze ruime garantie bent u verzekerd van topkwaliteit. Wij nemen uw twijfel weg.

Dakpreventie van der steen | Dakdekker | Dakreperatie

VCA gediplomeerd

Onze specialisten zijn VCA gediplomeerd. Wij streven naar een veilige en gezonde werkomgeving.

Dakpreventie van der steen | Dakdekker | Dakreperatie

10 jaar garantie

Wij leveren standaard 10 jaar garantie op de goederen en werkzaamheden die wij bij u uitvoeren.

Dakpreventie van der steen | Dakdekker | Dakreperatie

Bewijs voor verzekering

Wij leveren bij onze diensten altijd een bewijs voor uw verzekering. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

Wanneer vervanging of reparatie nodig van de vogelwering op uw dak

Een dakinspectie is noodzakelijk in verschillende situaties, waaronder:

 1. Na extreme weersomstandigheden: Na hevige regenval, stormen, hagel of sneeuw kan een inspectie nodig zijn om eventuele schade aan het dak op te sporen.

 2. Regelmatig onderhoud: Periodieke inspecties als onderdeel van regulier onderhoud kunnen potentiële problemen vroegtijdig identificeren en aanpakken, waardoor grotere schade wordt voorkomen.

 3. Bij vermoeden van lekkage: Als er tekenen zijn van lekkage, zoals vochtige plekken op plafonds of muren, waterdruppels of schimmelvorming, is een inspectie nodig om de bron van de lekkage te vinden en te verhelpen.

 4. Voor de verkoop of aankoop van een woning: Een dakinspectie is essentieel als onderdeel van het verkoop- of aankoopproces van een woning om de algehele staat van het dak vast te stellen en eventuele verborgen gebreken te ontdekken.

 5. Na de installatie van een nieuw dak: Na de installatie van een nieuw dak is een inspectie noodzakelijk om te controleren of het dak correct is geïnstalleerd en voldoet aan de vereiste normen.

Het gebruik van drones voor dakinspecties is een innovatieve en efficiënte methode om moeilijk bereikbare of gevaarlijke gebieden te inspecteren. Dakpreventie kan met behulp van drones gedetailleerde inspecties uitvoeren, waarbij ze nauwkeurige beelden en gegevens van het dakoppervlak kunnen vastleggen zonder dat er fysieke toegang tot het dak nodig is. Dit kan resulteren in snellere inspecties, lagere kosten en minder risico's voor de inspecteurs.

Kosten voor het vervangen /repareren / aanbrengen van vogelwering

Verschillende factoren spelen een rol bij het bepalen van de kosten voor vogelwering op een dak, zoals:

 1. Type vogelwering: Er zijn verschillende soorten vogelweringssystemen beschikbaar, waaronder vogelpinnen, netten, draden, en schrikdraadsystemen. De kosten variëren afhankelijk van het gekozen systeem en de benodigde hoeveelheid materiaal.

 2. Oppervlakte (m²): De omvang van het te beschermen dakoppervlak heeft een directe invloed op de kosten. Hoe groter het oppervlak, hoe meer vogelwering materiaal er nodig is, wat de kosten kan verhogen.

 3. Toegankelijkheid van het dak: Als het dak moeilijk bereikbaar is, bijvoorbeeld vanwege de hoogte of de locatie, kunnen extra maatregelen nodig zijn om de vogelwering te installeren, wat de kosten kan verhogen.

 4. Huidige staat van het dak: Als het dak al beschadigd of versleten is, moeten eventuele reparaties of voorbereidende werkzaamheden worden uitgevoerd voordat de vogelwering kan worden geïnstalleerd. Deze extra werkzaamheden kunnen de kosten verhogen.

 5. Professionele arbeid: De kosten voor arbeid van professionele dakdekkers zijn een belangrijk onderdeel van de totale kosten. Dit kan variëren afhankelijk van de ervaring en expertise van het dakdekkersbedrijf.

Het is raadzaam om een professioneel dakdekkersbedrijf te raadplegen, zoals Dakpreventie van der Steen, voor een nauwkeurige inspectie en kostenraming. Met hun ervaring kunnen ze de omvang van de vogelwering beoordelen en een passende oplossing bieden die voldoet aan de behoeften van het dak. Daarnaast kunnen ze ook advies geven over preventieve maatregelen om vogeloverlast te voorkomen en de integriteit van het dak te behouden.

Vergunningen reparatie en vervangen van Vogelwering

Bij het plannen van vogelwering op of rondom je dak is het belangrijk om te begrijpen of er vergunningen nodig zijn voor de geplande werkzaamheden. Over het algemeen zijn er geen vergunningen nodig voor standaard vogelwering, zoals het plaatsen van vogelnetten, vogelschroten of andere afschrikmiddelen. Deze vogelwering valt meestal onder regulier onderhoud en vereist geen speciale vergunningen.


Echter, in sommige gevallen kunnen er wel vergunningen vereist zijn, met name als de werkzaamheden grootschaliger zijn of als er structurele wijzigingen aan het dak worden aangebracht als gevolg van de vogelwering. Hier zijn enkele situaties waarbij vergunningen nodig kunnen zijn:

 1. Verandering van het uiterlijk van het gebouw: Als de vogelwering het uiterlijk van het gebouw significant verandert, bijvoorbeeld door het plaatsen van grote en opvallende vogelweringssystemen, kan een vergunning vereist zijn vanwege esthetische redenen.

 2. Monumentale panden: Als het gebouw waarop de vogelwering wordt aangebracht een monumentale status heeft, kunnen er speciale vergunningen vereist zijn voor elk type werkzaamheden aan het gebouw, inclusief vogelwering.

Voor reguliere vogelwering en kleine aanpassingen aan het dak zijn doorgaans geen vergunningen nodig.


Het is belangrijk om de lokale wet- en regelgeving te raadplegen en eventueel contact op te nemen met de gemeente of een bouwadviseur om te bepalen of er vergunningen nodig zijn voor het specifieke type vogelwering dat je van plan bent uit te voeren. Het negeren van vergunningsvereisten kan leiden tot boetes of juridische complicaties, dus het is verstandig om dit van tevoren te controleren.


Als je meer informatie nodig hebt over vogelwering op je dak of als je professioneel advies wilt, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Voorkom kosten door regelmatige inspectie en onderhoud aan uw vogelwering. Tips waarop u kunt letten:

 1. Plaatsen van vogelweringssystemen: Overweeg het installeren van speciale vogelweringssystemen zoals vogelpinnen, netten, draadspanningssystemen of vogelschrikapparaten. Deze systemen kunnen voorkomen dat vogels zich nestelen of rusten op uw dak.

 2. Reparatie van potentiële nestingangen: Controleer het dak regelmatig op mogelijke ingangen waar vogels zich kunnen nestelen, zoals openingen onder dakpannen, bij schoorstenen, dakgoten of ventilatieopeningen. Repareer eventuele schade of openingen om toegang te voorkomen.

 3. Plaatsen van vogelverschrikkers: Overweeg het plaatsen van vogelverschrikkers zoals nep-roofvogels, reflecterende objecten of geluidsapparaten. Deze kunnen vogels ontmoedigen om zich in de buurt van uw dak te vestigen.

 4. Onderhoud van bomen en struiken: Snoei bomen en struiken in de buurt van uw dak om te voorkomen dat vogels gemakkelijk toegang krijgen tot uw dak. Houd takken weg van het dakoppervlak en zorg ervoor dat er geen overhangende takken zijn die als landingplaats kunnen dienen.

 5. Reiniging van dakgoten en afvoeren: Houd dakgoten en afvoeren vrij van bladeren, takken en ander puin dat vogels kan aantrekken. Verstopte dakgoten kunnen stilstaand water vasthouden, wat vogels kan aantrekken om te nestelen.

 6. Gebruik van afschrikmiddelen: Overweeg het gebruik van natuurlijke afschrikmiddelen zoals citrusschillen, cayennepeper of azijn rondom uw dak om vogels af te weren. Deze geuren kunnen vogels ontmoedigen om in de buurt van uw dak te blijven.

 7. Professioneel advies: Raadpleeg een professionele vogelweringsspecialist of een ervaren dakdekker voor advies op maat voor uw specifieke situatie. Zij kunnen aanbevelingen doen over effectieve vogelweringsopties die geschikt zijn voor uw dak en omgeving.

bottom of page