top of page

Schuurdak

Schuurdaken vereisen periodiek onderhoud, inclusief inspectie en reparatie van eventuele schade, om waterdichtheid te behouden en de levensduur van het dak te verlengen.
Schuurdak

Dakpreventie van de Steen biedt gespecialiseerd onderhoud, reparatie en vervanging voor schuurdaken. Ons ervaren team voert grondige inspecties uit om eventuele problemen te identificeren en biedt vervolgens doelgerichte reparaties of volledige vervangingen indien nodig. Met hoogwaardige materialen en vakmanschap zorgen we ervoor dat uw schuurdak optimaal wordt onderhouden, gerepareerd en indien nodig vervangen, waardoor de levensduur van uw dak wordt verlengd en toekomstige problemen worden voorkomen.

Waarom uw schuurdak laten vervangen / repareren door Dakpreventie van der Steen

Dakpreventie van der steen | Dakdekker | Dakreperatie

Ervaren dakdekkers

Door onze jarenlange ervaring zijn wij op het gebied van dakwerkzaamheden uitgegroeid tot ‘ervaren dakdekkers’.

Dakpreventie van der steen | Dakdekker | Dakreperatie

Klantgerichte service

De klant staat bij ons altijd centraal. Daarom streven we naar 100% klanttevredenheid.

Dakpreventie van der steen | Dakdekker | Dakreperatie

Kwaliteit gegarandeerd

Door onze ruime garantie bent u verzekerd van topkwaliteit. Wij nemen uw twijfel weg.

Dakpreventie van der steen | Dakdekker | Dakreperatie

VCA gediplomeerd

Onze specialisten zijn VCA gediplomeerd. Wij streven naar een veilige en gezonde werkomgeving.

Dakpreventie van der steen | Dakdekker | Dakreperatie

10 jaar garantie

Wij leveren standaard 10 jaar garantie op de goederen en werkzaamheden die wij bij u uitvoeren.

Dakpreventie van der steen | Dakdekker | Dakreperatie

Bewijs voor verzekering

Wij leveren bij onze diensten altijd een bewijs voor uw verzekering. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

Wanneer vervanging of reparatie nodig aan uw schuurdak

Voor een schuurdak gelden vergelijkbare overwegingen als voor het dak van een chalet. Hier zijn enkele specifieke punten om te overwegen bij het beoordelen of het dak van een schuur moet worden vervangen of gerepareerd:

 1. Leeftijd en materialen: Net als bij chalets hebben de materialen waaruit het dak van een schuur bestaat een geschatte levensduur. Als het dak oud is en tekenen van slijtage begint te vertonen, kan het tijd zijn om het te vervangen.

 2. Zichtbare schade: Controleer op scheuren, ontbrekende of beschadigde shingles, losse dakbedekking, of andere tekenen van schade. Deze kunnen wijzen op problemen die moeten worden aangepakt.

 3. Waterlekkage: Net als bij chalets kunnen waterlekken in de schuur duiden op dakproblemen die moeten worden opgelost om verdere schade te voorkomen.

 4. Weersinvloeden: Extreme weersomstandigheden kunnen het dak van een schuur beschadigen. Controleer het dak na stormen of andere zware weersomstandigheden op eventuele schade.

 5. Ophoping van vuil en afval: Als er veel vuil, bladeren of ander afval op het dak van de schuur blijft liggen, kan dit vocht vasthouden en de dakbedekking beschadigen. Houd het dak schoon en vrij van ophopingen om problemen te voorkomen.

 6. Structuur en verzakking: Controleer op tekenen van verzakking of vervorming van het dak. Dit kan duiden op structurele problemen die moeten worden aangepakt.

 7. Onderhoudsgeschiedenis: Als het dak regelmatig is onderhouden en gerepareerd wanneer dat nodig was, kan het mogelijk langer meegaan. Een goede onderhoudsgeschiedenis kan de levensduur van het dak verlengen.

Net als bij chalets is het belangrijk om regelmatig inspecties uit te voeren om potentiële problemen vroegtijdig op te sporen. Als je twijfelt over de staat van het dak van de schuur, raadpleeg dan een professionele dakdekker voor een grondige inspectie en advies.

Kosten voor het vervangen /repareren van een schuurdak

Verschillende factoren spelen een rol bij het bepalen van de kosten voor reparatie of vervanging van een schuurdak, zoals:

 1. Oppervlakte (m²): De grootte van het dakoppervlak heeft een directe invloed op de kosten. Hoe groter het oppervlak, hoe meer materiaal en arbeid er nodig is, wat de kosten kan verhogen.

 2. Leeftijd en staat van het dak: Oudere schuurdaken vertonen vaak meer tekenen van slijtage en kunnen meer reparaties of vervanging nodig hebben dan nieuwere daken. Bovendien kunnen oudere daken structurele problemen vertonen die extra kosten met zich meebrengen.

 3. Type dakbedekking: Er zijn verschillende soorten dakbedekkingsmaterialen beschikbaar voor schuurdaken, zoals dakpannen, golfplaten, bitumen, EPDM, enzovoort. De kosten variëren afhankelijk van het gekozen materiaal en de kwaliteit ervan.

 4. Mate van schade: De ernst van de schade aan het dak is een belangrijke factor bij het bepalen van de kosten. Kleine reparaties, zoals het vervangen van enkele beschadigde dakpannen of het dichten van lekkages, kunnen relatief goedkoop zijn, terwijl grotere schade meer uitgebreide reparaties of volledige vervanging kan vereisen.

 5. Toegankelijkheid van het dak: De toegankelijkheid van het dak kan ook de kosten beïnvloeden. Als het dak moeilijk bereikbaar is, bijvoorbeeld vanwege de hoogte of de locatie, kunnen extra maatregelen nodig zijn om de reparaties uit te voeren, wat de kosten kan verhogen.

 6. Extra benodigdheden: Soms zijn extra benodigdheden nodig voor de reparatie of vervanging van een schuurdak, zoals isolatiemateriaal, dakgoten, afvoerpijpen, of andere materialen. Deze kosten moeten ook worden meegenomen in de totale kostenberekening.

 7. Professionele arbeid: De kosten voor arbeid van professionele dakdekkers zijn een belangrijk onderdeel van de totale kosten. Dit kan variëren afhankelijk van de ervaring en expertise van het dakdekkersbedrijf.

Het is raadzaam om een professioneel dakdekkersbedrijf te raadplegen, zoals Dakpreventie van der Steen, voor een nauwkeurige inspectie en kostenraming. Met hun ervaring kunnen ze de omvang van de reparaties of vervanging beoordelen en een passende oplossing bieden die voldoet aan de behoeften van het schuurdak. Daarnaast kunnen ze ook advies geven over preventieve maatregelen om toekomstige schade te voorkomen.

Vergunningen reparatie en vervangen van een schuurdak

Bij het plannen van onderhoud voor schuurdaken is het belangrijk om te begrijpen of er vergunningen nodig zijn voor de geplande werkzaamheden. Over het algemeen zijn er geen vergunningen nodig voor standaard onderhoud aan schuurdaken, zoals het reinigen, repareren van beschadigde dakbedekking of het vervangen van dakpannen. Deze onderhoudstaken vallen meestal onder regulier onderhoud en vereisen geen speciale vergunningen.


Echter, in sommige gevallen kunnen er wel vergunningen vereist zijn, met name als de werkzaamheden grootschaliger zijn of als er structurele wijzigingen aan het dak worden aangebracht als gevolg van het onderhoud aan het schuurdak. Hier zijn enkele situaties waarbij vergunningen nodig kunnen zijn:

 1. Dakrenovatie: Als de werkzaamheden aan het schuurdak gepaard gaan met een volledige dakrenovatie, waarbij het dakoppervlak of de dakconstructie ingrijpend wordt gewijzigd, kan een bouwvergunning (omgevingsvergunning) vereist zijn.

 2. Plaatsen van nieuwe dakbedekking: Als de werkzaamheden inhouden dat er nieuwe dakbedekking wordt geplaatst, kunnen er vergunningen nodig zijn, afhankelijk van lokale regelgeving.

 3. Monumentale schuren: Als de schuur waarop de werkzaamheden worden uitgevoerd een monumentale status heeft, kunnen er speciale vergunningen vereist zijn voor elk type werkzaamheden aan het dak.

Voor regulier onderhoud en kleine reparaties aan schuurdaken zijn doorgaans geen vergunningen nodig.


Het is belangrijk om de lokale wet- en regelgeving te raadplegen en eventueel contact op te nemen met de gemeente of een bouwadviseur om te bepalen of er vergunningen nodig zijn voor het specifieke onderhoudswerk aan het schuurdak dat je van plan bent uit te voeren. Het negeren van vergunningsvereisten kan leiden tot boetes of juridische complicaties, dus het is verstandig om dit van tevoren te controleren.


Als je meer informatie nodig hebt over het onderhoud aan schuurdaken of als je professioneel advies wilt, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Voorkom kosten door regelmatige inspectie en onderhoud aan uw schuurdak. Tips waarop u kunt letten:

 1. Visuele inspectie: Voer regelmatig visuele inspecties uit om de staat van het schuurdak te controleren. Let op eventuele scheuren, blazen, loslatende dakbedekking of andere tekenen van schade.

 2. Controleer de dakbedekking: Controleer de staat van de dakbedekking, of het nu bitumen, dakpannen, golfplaten of een ander materiaal is. Repareer of vervang beschadigde delen van de dakbedekking indien nodig.

 3. Inspecteer de dakgoten en afvoeren: Controleer regelmatig de dakgoten en afvoeren op verstoppingen door bladeren, takken of ander vuil. Zorg ervoor dat ze vrij zijn om regenwater effectief af te voeren en weg te leiden van de schuur.

 4. Controleer de afdichting rondom randen: Controleer de afdichting rondom de randen van het dak, inclusief de aansluitingen bij muren, schoorstenen of andere constructies. Repareer eventuele beschadigingen om lekkage te voorkomen.

 5. Houd het dakoppervlak schoon: Verwijder regelmatig vuil, bladeren, takken en ander puin van het dakoppervlak. Dit voorkomt dat water wordt vastgehouden en verlengt de levensduur van het dak.

 6. Inspecteer de dakconstructie: Controleer de structuur van het dak, inclusief balken en dakspanten, op tekenen van verzwakking, rot of andere schade. Repareer of vervang beschadigde onderdelen indien nodig.

 7. Professionele inspectie: Overweeg om periodiek een professionele inspectie van het schuurdak uit te laten voeren door een ervaren dakdekker. Een professional kan eventuele verborgen problemen identificeren en tijdig ingrijpen om verdere schade te voorkomen.

 8. Onderhoudsplanning: Stel een onderhoudsschema op voor het schuurdak en houd u eraan. Regelmatig onderhoud kan de levensduur van het dak verlengen en onnodige kosten voorkomen.

bottom of page