top of page

Dakkapel


Een dakkapel is een uitbouw aan een schuin dak met ramen, die direct op de dakbedekking rust. Regulier onderhoud van de omliggende dakbedekking is essentieel om lekkages te voorkomen en de structuur te behouden.

Dakkapel

Dakpreventie van de Steen biedt gespecialiseerd onderhoud voor het dak van uw dakkapel. Ons ervaren team inspecteert grondig, voert reparaties uit indien nodig, en neemt preventieve maatregelen om problemen te voorkomen. Met hoogwaardige materialen en vakmanschap zorgen we ervoor dat het dak van uw dakkapel in topconditie blijft, waardoor de levensduur wordt verlengd en eventuele toekomstige reparaties worden geminimaliseerd

Waarom uw Dakkapel vervangen/repareren door Dakpreventie van der Steen

Dakpreventie van der steen | Dakdekker | Dakreperatie

Ervaren dakdekkers

Door onze jarenlange ervaring zijn wij op het gebied van dakwerkzaamheden uitgegroeid tot ‘ervaren dakdekkers’.

Dakpreventie van der steen | Dakdekker | Dakreperatie

Klantgerichte service

De klant staat bij ons altijd centraal. Daarom streven we naar 100% klanttevredenheid.

Dakpreventie van der steen | Dakdekker | Dakreperatie

Kwaliteit gegarandeerd

Door onze ruime garantie bent u verzekerd van topkwaliteit. Wij nemen uw twijfel weg.

Dakpreventie van der steen | Dakdekker | Dakreperatie

VCA gediplomeerd

Onze specialisten zijn VCA gediplomeerd. Wij streven naar een veilige en gezonde werkomgeving.

Dakpreventie van der steen | Dakdekker | Dakreperatie

10 jaar garantie

Wij leveren standaard 10 jaar garantie op de goederen en werkzaamheden die wij bij u uitvoeren.

Dakpreventie van der steen | Dakdekker | Dakreperatie

Bewijs voor verzekering

Wij leveren bij onze diensten altijd een bewijs voor uw verzekering. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

Wanneer vervanging of reparatie nodig aan het dak van uw dakkapel

Voor dakkapellen en het omliggende dak, inclusief het dak van de dakkapel zelf, zijn er belangrijke overwegingen om te bepalen of onderhoud, reparatie of vervanging nodig is. Hier zijn enkele cruciale punten om in gedachten te houden:

 1. Waterdichtheid van de dakkapel: Regelmatige inspectie van de afdichting rondom de dakkapel en op het dak van de dakkapel zelf is essentieel om lekkages te voorkomen. Controleer op scheuren, losse kit of andere tekenen van slijtage die waterinfiltratie kunnen veroorzaken.

 2. Dakbedekkingsmateriaal van de dakkapel: Het materiaal waaruit het dak van de dakkapel bestaat, varieert vaak. Zorg ervoor dat het gekozen materiaal geschikt is voor lokale weersomstandigheden en controleer regelmatig op slijtage, scheuren of beschadigingen.

 3. Inspectie van dakgoten en afvoer op de dakkapel: Houd de dakgoten en afvoer op de dakkapel vrij van verstoppingen om waterafvoerproblemen te voorkomen. Verstopte dakgoten kunnen water terug laten stromen onder het dakoppervlak, wat lekkages en schade kan veroorzaken.

 4. Inspectie van de dakranden en details: Controleer de afdichting rondom de dakranden, opstanden, doorvoeren en andere details van de dakkapel. Deze gebieden zijn vatbaar voor waterinfiltratie en vereisen speciale aandacht tijdens inspecties en onderhoud.

 5. Structurele integriteit van de dakkapel: Controleer regelmatig op tekenen van verzakking, rot of andere structurele problemen die de duurzaamheid van de dakkapel kunnen beïnvloeden.

 6. Professionele inspectie en onderhoud: Laat het dak van de dakkapel en de dakkapel zelf regelmatig inspecteren door een professionele dakdekker. Een ervaren vakman kan potentiële problemen identificeren en aanbevelingen doen voor reparatie of onderhoud.

 7. Onderhoud van de dakkapel zelf: Naast het dak moet ook de dakkapel zelf regelmatig worden onderhouden. Controleer op beschadigingen aan het frame, de beglazing en de afdichting, en zorg ervoor dat deze goed functioneert en waterdicht is.

Door regelmatig onderhoud en inspectie van zowel het dak van de dakkapel als de dakkapel zelf, kun je de levensduur verlengen en potentiële problemen vroegtijdig opsporen en aanpakken.

Kosten voor het vervangen /repareren van een Dakkapel

Verschillende factoren spelen een rol bij het bepalen van de kosten voor reparatie van een dakkapel dak, zoals:

 1. Oppervlakte (m2): De omvang van het te repareren gebied op het dak van de dakkapel heeft een directe invloed op de kosten. Een groter oppervlak vereist meer materiaal en arbeid, wat de kosten kan verhogen.

 2. Leeftijd van het dak: Oudere dakkapeldaken kunnen meer slijtage vertonen en mogelijk meer reparaties nodig hebben dan nieuwere daken. Bovendien kunnen oudere daken structurele problemen vertonen die extra kosten met zich meebrengen.

 3. Type dakbedekking: Het type dakbedekking dat wordt gebruikt, kan variëren in kosten. Bitumen dakbedekking is veel voorkomend bij dakkapeldaken vanwege de waterdichtheid en duurzaamheid. De kosten kunnen variëren afhankelijk van de kwaliteit en het type bitumen dat wordt gebruikt.

 4. Mate van schade: De ernst van de schade aan het dak van de dakkapel is een belangrijke factor bij het bepalen van de kosten voor reparatie. Kleine reparaties, zoals het afdichten van kleine scheuren of blazen, kunnen relatief goedkoop zijn, terwijl grotere schade, zoals ernstige scheuren of lekkages, meer kosten met zich meebrengt.

 5. Toegankelijkheid van het dak: De toegankelijkheid van het dak van de dakkapel kan ook van invloed zijn op de kosten. Als het dak moeilijk bereikbaar is, bijvoorbeeld vanwege de hoogte of de locatie, kunnen extra maatregelen nodig zijn om veiligheidsnormen te handhaven, wat de kosten kan verhogen.

 6. Extra benodigdheden: Soms zijn extra benodigdheden nodig voor de reparatie, zoals onderliggende dakbedekking, isolatiemateriaal, loodslabben, of andere materialen. Deze kosten moeten ook in overweging worden genomen bij het bepalen van de totale reparatiekosten.

 7. Professionele arbeid: De kosten voor arbeid van professionele dakdekkers zijn een belangrijk onderdeel van de totale reparatiekosten. Dit kan variëren afhankelijk van de ervaring en expertise van het dakdekkersbedrijf.

Het is raadzaam om een professioneel dakdekkersbedrijf te raadplegen, zoals Dakpreventie van der Steen, voor een nauwkeurige inspectie en kostenraming. Met hun ervaring kunnen ze de omvang van de reparaties beoordelen en een passende oplossing bieden die voldoet aan de behoeften van het dakkapel dak. Daarnaast kunnen ze ook advies geven over preventieve maatregelen om toekomstige schade te voorkomen.

Vergunningen reparatie en vervangen van een dakkapel

Bij het plannen van onderhoud voor de daken van dakkapellen, is het belangrijk om te begrijpen of er vergunningen nodig zijn voor de geplande werkzaamheden. Over het algemeen zijn er geen vergunningen nodig voor standaard dakonderhoud, zoals het reinigen van het dakoppervlak, het vervangen van beschadigde dakbedekking, of het repareren van kleine lekkages. Deze onderhoudstaken vallen meestal onder regulier onderhoud en vallen niet onder de vergunningsplicht.


Echter, in sommige gevallen kunnen er wel vergunningen vereist zijn, met name als het dakonderhoud grootschaliger is of als er structurele wijzigingen aan het dak worden aangebracht. Hier zijn enkele situaties waarbij vergunningen nodig kunnen zijn:

 1. Dakrenovatie: Als het dak van de dakkapel volledig wordt vervangen of als er structurele wijzigingen aan worden aangebracht, kan een bouwvergunning (omgevingsvergunning) vereist zijn.

 2. Plaatsen van zonnepanelen: Als je van plan bent om zonnepanelen op het dak van de dakkapel te installeren, kan het zijn dat je een vergunning nodig hebt, afhankelijk van lokale regelgeving en eventuele esthetische voorschriften.

 3. Dakuitbreiding: Als je van plan bent om het dak van de dakkapel uit te breiden, kan een vergunning nodig zijn, vooral als dit de structuur van het gebouw verandert.

 4. Monumentale panden: Als het gebouw een monumentale status heeft, kunnen er speciale vergunningen vereist zijn voor elk type werkzaamheden aan het dak van de dakkapel.

Voor reparaties en vervangingen van het dak van de dakkapel geldt dat in de meeste gevallen geen vergunningen nodig zijn, tenzij de werkzaamheden grootschalig zijn en de structuur van het gebouw beïnvloeden.


Het is belangrijk om de lokale wet- en regelgeving te raadplegen en eventueel contact op te nemen met de gemeente of een bouwadviseur om te bepalen of er vergunningen nodig zijn voor het specifieke dakonderhoud, reparatie of vervanging dat je van plan bent uit te voeren. Het negeren van vergunningsvereisten kan leiden tot boetes of juridische complicaties, dus het is verstandig om dit van tevoren te controleren.


Als je meer informatie nodig hebt over het onderhoud, reparatie of vervanging van dakkapeldaken, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Voorkom kosten door regelmatige inspectie en onderhoud aan uw dakkapel. Tips waarop u kunt letten:

 1. Visuele inspectie: Voer regelmatig visuele inspecties uit om te controleren op eventuele beschadigingen aan het dak van uw dakkapel, zoals loszittende dakpannen, scheuren in de dakbedekking of lekkages rondom de aansluitingen.

 2. Controleer de afdichtingen: Controleer de afdichtingen rondom de dakkapel, inclusief de aansluitingen tussen het dak en de zijwanden van de dakkapel. Repareer of vervang beschadigde afdichtingen om lekkages te voorkomen.

 3. Inspecteer de dakgoten: Controleer regelmatig de dakgoten van uw dakkapel op verstoppingen en zorg ervoor dat ze vrij zijn van bladeren, takken en ander vuil. Verstopte dakgoten kunnen leiden tot wateroverlast en schade aan het dak.

 4. Controleer op houtrot: Inspecteer het houtwerk rondom het dak van de dakkapel op tekenen van houtrot. Vervang beschadigd houtwerk zo snel mogelijk om verdere schade te voorkomen.

 5. Inspecteer het glaswerk: Controleer het glaswerk van de dakkapel op eventuele beschadigingen, zoals barsten of lekkages. Repareer of vervang beschadigd glaswerk om lekkages te voorkomen en de isolatie te verbeteren.

 6. Controleer de dakisolatie: Controleer de staat van de isolatie in het dak van de dakkapel. Beschadigde of ontoereikende isolatie kan leiden tot warmteverlies en vochtproblemen. Vervang indien nodig de isolatie om de energie-efficiëntie te verbeteren.

 7. Professionele inspectie: Overweeg om periodiek een professionele inspectie van het dak van uw dakkapel uit te laten voeren door een ervaren dakdekker. Een professional kan eventuele verborgen problemen identificeren en tijdig ingrijpen om verdere schade te voorkomen.

 8. Onderhoudsplanning: Stel een onderhoudsschema op voor het dak van uw dakkapel en houd u eraan. Regelmatig onderhoud kan de levensduur van het dak verlengen en onnodige kosten voorkomen.

bottom of page