top of page

Dak inspectie

Dakinspectie omvat periodieke controles om eventuele schade of zwakke plekken op te sporen, waardoor tijdig onderhoud mogelijk is om de levensduur van het dak te verlengen en lekkages te voorkomen.

Dak inspectie

Dakpreventie van de Steen biedt grondige dakinspectiediensten, inclusief inspectie met behulp van drones voor een nauwkeurige beoordeling van uw dak. Ons ervaren team identificeert potentiële problemen, zoals lekkages, schade of gebrekkige isolatie, en biedt deskundig advies voor de benodigde reparaties of onderhoud. Met onze geavanceerde technologieën en vakmanschap zorgen we ervoor dat uw dak in optimale staat blijft, wat resulteert in duurzame bescherming voor uw huis of bedrijf.

Waarom uw dakbedekking laten inspecteren door Dakpreventie van der Steen

Dakpreventie van der steen | Dakdekker | Dakreperatie

Ervaren dakdekkers

Door onze jarenlange ervaring zijn wij op het gebied van dakwerkzaamheden uitgegroeid tot ‘ervaren dakdekkers’.

Dakpreventie van der steen | Dakdekker | Dakreperatie

Klantgerichte service

De klant staat bij ons altijd centraal. Daarom streven we naar 100% klanttevredenheid.

Dakpreventie van der steen | Dakdekker | Dakreperatie

Kwaliteit gegarandeerd

Door onze ruime garantie bent u verzekerd van topkwaliteit. Wij nemen uw twijfel weg.

Dakpreventie van der steen | Dakdekker | Dakreperatie

VCA gediplomeerd

Onze specialisten zijn VCA gediplomeerd. Wij streven naar een veilige en gezonde werkomgeving.

Dakpreventie van der steen | Dakdekker | Dakreperatie

10 jaar garantie

Wij leveren standaard 10 jaar garantie op de goederen en werkzaamheden die wij bij u uitvoeren.

Dakpreventie van der steen | Dakdekker | Dakreperatie

Bewijs voor verzekering

Wij leveren bij onze diensten altijd een bewijs voor uw verzekering. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

Wanneer is een dakinspectie nodig

Een dakinspectie is noodzakelijk in verschillende situaties, waaronder:

 1. Na extreme weersomstandigheden: Na hevige regenval, stormen, hagel of sneeuw kan een inspectie nodig zijn om eventuele schade aan het dak op te sporen.

 2. Regelmatig onderhoud: Periodieke inspecties als onderdeel van regulier onderhoud kunnen potentiële problemen vroegtijdig identificeren en aanpakken, waardoor grotere schade wordt voorkomen.

 3. Bij vermoeden van lekkage: Als er tekenen zijn van lekkage, zoals vochtige plekken op plafonds of muren, waterdruppels of schimmelvorming, is een inspectie nodig om de bron van de lekkage te vinden en te verhelpen.

 4. Voor de verkoop of aankoop van een woning: Een dakinspectie is essentieel als onderdeel van het verkoop- of aankoopproces van een woning om de algehele staat van het dak vast te stellen en eventuele verborgen gebreken te ontdekken.

 5. Na de installatie van een nieuw dak: Na de installatie van een nieuw dak is een inspectie noodzakelijk om te controleren of het dak correct is geïnstalleerd en voldoet aan de vereiste normen.

Het gebruik van drones voor dakinspecties is een innovatieve en efficiënte methode om moeilijk bereikbare of gevaarlijke gebieden te inspecteren. Dakpreventie kan met behulp van drones gedetailleerde inspecties uitvoeren, waarbij ze nauwkeurige beelden en gegevens van het dakoppervlak kunnen vastleggen zonder dat er fysieke toegang tot het dak nodig is. Dit kan resulteren in snellere inspecties, lagere kosten en minder risico's voor de inspecteurs.

Kosten voor dak inspectie

Een grondige dakinspectie is essentieel om de algehele conditie van een dak te beoordelen en potentiële problemen vroegtijdig te identificeren. Verschillende factoren spelen een rol bij een dakinspectie, inclusief het gebruik van geavanceerde technologieën zoals drones. Hier zijn enkele belangrijke punten:


 1. Oppervlakte van het dak: De omvang van het te inspecteren dakoppervlak kan de kosten beïnvloeden, aangezien grotere daken meer tijd en middelen vereisen voor een grondige inspectie.

 2. Complexiteit van het dak: Daken met ingewikkelde structuren, meerdere niveaus, of moeilijk bereikbare gebieden kunnen meer tijd en gespecialiseerde apparatuur vereisen, wat de kosten kan verhogen.

 3. Type dakbedekking: Verschillende soorten dakbedekking, zoals pannendaken, bitumineuze daken, metalen daken, enzovoort, kunnen verschillende inspectiemethoden en -middelen vereisen, wat van invloed kan zijn op de kosten.

 4. Gebruik van geavanceerde technologieën: Het gebruik van geavanceerde technologieën zoals drones kan extra kosten met zich meebrengen vanwege de benodigde apparatuur, training van personeel, en de tijd die nodig is voor de analyse van de verkregen gegevens.

 5. Toegankelijkheid van het dak: Daken die moeilijk bereikbaar zijn, zoals daken met steile hellingen, grote hoogtes of beperkte toegang, kunnen extra inspanningen vereisen, wat de kosten kan verhogen.

 6. Professionele arbeid: De kosten voor de arbeid van gekwalificeerde dakinspecteurs en dronepiloten dragen bij aan de totale kosten van de inspectie.

 7. Rapportage en analyse: De kosten omvatten ook de tijd en moeite die worden besteed aan het opstellen van een gedetailleerd inspectierapport en het verstrekken van nauwkeurige analyse en aanbevelingen.

Door rekening te houden met deze factoren kunnen dakinspectiebedrijven zoals Dakpreventie van der Steen een nauwkeurige schatting maken van de kosten voor een inspectie, inclusief inspecties met drones, om de algehele conditie van het dak te beoordelen.

Vergunningen voor dakreparatie

Bij het plannen van een dakinspectie met behulp van een drone is het belangrijk om te begrijpen of er vergunningen nodig zijn voor de geplande werkzaamheden. Over het algemeen zijn er geen vergunningen nodig voor standaard dakinspecties met drones, aangezien deze meestal als regulier onderhoud worden beschouwd en geen structurele wijzigingen aan het dak met zich meebrengen.


Dakinspecties met drones bieden een efficiënte manier om de algehele conditie van het dak te beoordelen, schade te identificeren en mogelijke problemen op te sporen zonder dat fysieke toegang tot het dak nodig is. Dit kan helpen om preventief onderhoud te plannen en eventuele problemen in een vroeg stadium aan te pakken.


Het is echter belangrijk op te merken dat in sommige gevallen beperkingen kunnen gelden voor het gebruik van drones, afhankelijk van de locatie en de lokale wet- en regelgeving. Het is raadzaam om de geldende regels en voorschriften met betrekking tot dronegebruik te raadplegen en te voldoen aan eventuele vereisten voor het uitvoeren van dronevluchten, zoals registratie, licenties of specifieke toestemmingen.

bottom of page